31mars gustvavsvik!!!

när klockan ringde kl 8 imorse så fattade jag inte vad det var som lät..jag slängde mig över på kais sida o letade efter det som lät tills jag förstod att det va mitt alarm..så van e man att ställa klockan nu för tiden..
så då hoppade jag upp ur sängen o packade det sista,tilde vakna 8:20 så vi åt frukost o åkte till gustavsvik..där vi har spenderat lite över 3tim med lollo o alva.. det är riktigt kul att bada..tilde hon ska vara överallt,allt ska utforskas:)o jag o tilde avslutade det hela med lite bastu!:)
helt slut är jag men har kommit fram till att jag inte ska sova någe..ska ta mig upp o fixa lite här hemma!




30mars



en skön dag i solen:)

29mars

i lördags så var det återföreningen då... hade skiit kul:)  från klassen var vi 6personer inte så många direkt men vi hade skoj.. mycket prat o skratt:)
så tack alla för en rolig kväll!!
känns lite tråkigt att den ändå är över skulle gärna träffas oftare över en god öl:)
jag o lollo tog nattbussen hem sen kom mamma o hämtade mig i vingåker så åkte vi hem till mamma o gick inte upp förens 12 dagen efter... nice:) åkte hem vid 17 o mamma följde med så åt vi good tacos..
innan vi åkte till vingåker i lördags så var jag lollo o alva på en loppis, där fyndade jag:) en jättefin vårjacka till tilde för 20kr o regnkläder för 40kr o lite smått.. så strax över 100kr:) skiit bra!!
o i vingåker så åkte vi hem till pappa o fikade sen till peter som köpt mammas hus o kollade hur han fått det..

idag så skulle jag o tilde på sång, så vi klampade in där men icke det var inget idag o inte nästa vecka..så vi åkte hem till lotta så tilde o yrla fick leka lite.. imorgon ska vi till öppna förskolan på påsklunch:) sen hämtade jag kai efter jobbet så handlade vi o hem så gjorde kai super god kina mat!!!

på fredag kommer bror med familj:) o då ska vi fira tilde på hennes 1års dag!

tildes ord som hon använder väldigt mycket just nu är... mamma pappa lampo=lampa på finska  mamma pappa lampo mamma pappa lampo:)


en liten bild på mig o lollo från i lördags:)

nu ska jag o kai inta sängen o kolla på en film... det var grymt längesen vi ens kollade på en film!


25mars

sitter i soffan, tilde sover o kai e o spelar fotboll.. jag tittar på lyxfällan..helt sjukt hon har inte betalat räkningar på 8år!!

hmmm

imorse hade vi maria och walter på besök, walter gav tilde en kram det var gulligt:)
sen när de åkte hem så åkte jag o tilde till marieberg o träffade lotta och yrla:) där det blev lite inköp till MIG!! o jag kollade inte en grej till tilde!jag var självisk idag..inte för att det blev så mycket men det lilla gör gott:)
jag behövde verkligen någe nytt i garderoben...

å sen åkte vi o hämta kai o åkte o storhandlade...så nu e det gjort!sen blev det hem o grädda vofflor, med glass..mums:)

o till slut så tog jag o tilde en dusch sen blev det lite bus o sängen för hennes del:)

igår somnade hon 20:00 och vaknade 08:45! helt otroligt, jag vaknade 8.15 så fick en skön stund med egen tid..ligga i sängen o bara kolla på tv det var ju vakna med the voice med katrin z!

o imorgon e det fredag, på dagen har jag inga planer men på kvällen kommer kais syster med kille, kai o han ska fixa deras innebandycup resa de ska på i maj.så de ska fixa boende osv..

o på lör bär det av till vingåker o sen till katrineholm o stat, 10år sen man träffade många skolkamrater..helt sjukt att det är så längesen man slutade 9.an...ska bli kul:) först på förmiddagen så ska vi på en loppis på barngrejer här i örebro sen far vi vidare.. ska in till peter han som har köpt mammas hus, så ska se hur han fått det, han har gjort massa med huset..


tilde på öppna förskolan:)

24mars

igår så bokade jag en stuga över midsommarveckan!!! det blir jag,kai,tilde,lollo,anders,alva,bror,carro,liam,felicia:)
så vi har stugan från o med söndagen helgen innan midsommar sen heela vecka o helgen.. vi hade tur att de som jobbar kunde ta ledigt o de andra var lediga!
jag jobbar sön mån o torsdagen.. men torsdagen tänker jag byta bort och men jobba helgen+mån..så jag kommer måndag vid lunch.. så missar bara en dag iaf!

det ska bli skönt..bada grilla spela spel leka med barnen:)




huset ligger nära vattnet o det e en liten sjö så det blir nog varmt förhoppningsvis, vi får hoppas att vädret blir bra! men regnar det så får vi roa oss med att basta tända brasa o göra roliga grejer i huset..



skönt när man går upp på morgonen, tar en kop kaffe o ser ut över sjön:) så kan vi ta båten o fiska:)ja det blir bra!!kul att vi e så många:)

23mars

tittar på vakna med the voice ätit frukost:) igår vaknade tilde halv 9!!!! o idag 6!!!  hängde för en filt för persienerna så trodde det var därför hon sov så bra, så provade igår med men det hjälpte ju inte:(

idag ska vi till öppna förskolan med barnen så får de leka lr tilde kommer åka rutschkanan om det blir som sist.:)

det regnar ute det är bra då försvinner snön!! men man är inte på lika bra humör jag vill gäärna ha sol!
i hejgen är det fes då... återföreningsfest på stat..ska bli kul..lite väl tidigt att vara där till halv 7 kanske... blir en dyr kväll o handla i baren från tidig kväll till sena natten..

vad har man gjort i helgen då, kai har spelat mycket innebandy o jag o tilde har träffat lotta o yrla lör och sön..lollo o alva var på besök på lördagen oxå:) på lör kvällen så bastade jag kai o tilde:)


tilde glad över sin nya stol:) vi köpte utemöbler då skulle såklart tilde oxå få en stol så vi kan sitta tillsammans på balkongen i sommar:)


o så kommer hon upp i soffan ner osv:)


sitta kistan:)


ikea o handlar lite:)

16mars



idag så var jag o lollo o barnen på öppna förskolan, det var jätte roligt:) mycket barn och mycket vuxna o tilde var GALEN i rutschbanan, klättra upp åker ner upp ner upp ner osv, visst upp kommer hon men ner så kan hon ramla o åka baklänges osv, så jag sprang som en skållad råtta:)
gick iväg med henne så hon inte skulle se den men det hjälpte inte hon kröp dit på en gång! sen fikade vi, ja 10min kanske max!sen skulle hon ner o iväg:) god fika fruktsallad:) så dit ska vi igen.. sen är tilde väldigt förtjust i att sitta i lådor så filmade lite:)



mmm gott att äta själv


då provar vi igen då"time goes by"


jag


kai


lollo


patrik


carro


liam


felicia


tilde


alva

12mars


detta är min nya favorit låt.. och det är en barnlåt:) men den låten som jag har på skiva är mycket mycket bättre hon e mycket hesigare i rösten.. men hittar bara denna så den får duga!!

11mars

igår så fick jag för mig att åka till lysekil, till min bror med familj.. så jag och tilde åkte iväg.. nästan 4timmars bilresa, utan spolarvätska så jag stannade till några ggr och slängde snö på rutan..det gick det med:) men fram kom vi och här är vi:) men på lör åker vi hem måste ju såklart se sista melodifestivalen med min sambo när vi sett alla ihop o till o med varit o sett genrepet ihop:) sen har jag faktiskt lite hemlängtan till våran nya lägenhet.. till tildes tält som jag köpt..hehe..

tilde hade då öroninflammation och avslutade sin penicillin kur i tis, o igår när vi kom hit så var hon jätteglad o allt var bra, men idag har hon varit grinig och började pilla sig i öronen igen, så jag bokade en tid hos läkaren, så vi var där förut... O hon hade öroninflammation!!! IGEN!! lr det gick aldrig över.. så vi fick en ny kur med ett annat penicillin i 10 dagar det förra var fem dagar bara.. så nu ska det gå över så hon blir frisk o mår bra! sen köopte vi nässpray, visste inte att det fanns för så små barn men tydligen!

hon får inte duscha huvudet på några dagar, och inte bada i badhus på 20dagar.. jag o lollo som hade bestämt att vi skulle bada förra veckan med det gick ju inte, sen skulle vi ta det nästa vecka men nu får vi vänta i 20dagar, sen ska vi bannemej bada...

idag så fyllde carro år, hon fick magneter av mig med färgade bokstäver som man kan sätta på kylskåpet o så var jag såklart tvungen att köpa det till mig med:)
så vi har kalasat med carros familj på massa gott:) sen när de åkte gav jag tilde gröt o la henne o tog mig en promenad på en timme själv.. gick ner till havet tycker det e såå mysigt.. fast det e vinter o mörkt!

liam har klippt sig hos frisören idag för första gången han var såå duktig:)


tildes bästa grej här i livet just nu är att duscha, så varför inte krypa in i duschen när chansen kommer:)


prinsessan tilde ruonakangas:)


tildes prinsess tält, inte så fin bild men ändå:)


5mars ännu en gång

jahapp jag o kai som skulle mysa till det ikväll o gå på bio.. men det blev icke så, åkte iväg o hämtade kai förut sen när vi var på väg till affären så spydde tilde som f-n har nog aldrig sett så mycket,, blev ju nästan en sjö.. så vi stannade hemma iaf.. men hon e mycket piggare har till o med ätit mat!

Men IMORGON så firar vi till det!!! ska bli skit kul tycker jag:)


för tre år sen så satt jag på en krog med en kompis o sen kommer hennes son med KOMPIS in, så på den vägen är det.

5mars




idag är det 3år sen jag o kai träffades.. oj vad tiden går.så idag ska vi gå på bio och imorgon ska vi på melodifestivalen genrepet.. ska bli kuul.. sen efter det så kommer helena och erik o ska spendera kvällen o ev natten med oss.. då ska vi titta på melodifestivalen på tv:)hehe
det e bra för oss att hitta på lite grejer o inte bara vara hemma o tråka!

tilde har varit dålig ett tag nu sen i måndags så har hon haft feber från o till, genom förkyld och äter inget.. det är väll det jobbigaste när man är van att hon äter som en häst i vanliga fall.. men välling får hon i sig iaf..

så igår åkte tilde o jag till mamma o hälsade på tyckte vi behövde komma ut lite, när vi kom hem så bara skrek hon, sen somnade vi alla tre på sängen o när vi vakna så fortsatte hon skrika helt otröstligt sen började hon pilla sig i öronen, så jag rinde sjukvårdsupplysningen, vi fick en tid hos läkaren 20:30, han tittade henne i öronen o oj oj oj vad svullen hon är, så hon har kraftig dubbelsidig öroninflammation, o han tror hon har gått med det i tio dagar men det kanske låter lite länge...
vi fick iaf penicillin för igår kväll o nu på morgonen, nu sover hon sen ska vi åka till apoteket o hämta ut mer...
inte konstigt att hon varit emlig då! men otroligt skönt att vi vet vad som är fel nu..



3mars

tilde är mycket bättre idag, ingen feber så hoppas det inte kommer mer.. igår eft/kväll så sov hon tre timmar sen väckte jag henne.. så hon sov väll bort febern:) sen tog vi ett skönt bad o pappa kai gjorde hemmagjord pizza:)
nu ligger hon o sover så sött..

idag måste jag städa finns en del att göra, har iaf bäddat rent i gästsängen o så skulle jag dra igång diskmaskin som var propp full, man ICKE den startade inte så bara o börja diska förhand, men det gick förvånansvärt bra..kanske går bra i 3dagar sen vill man bli bortskämd igen:) men hoppas den inte e trasig så vi måste köpa en ny det e ju så dyrt..

sen ringde jag lollo o snackade lite skit o så fastnade jag här vid datorn o framför våra bästa år såklart, men ska börja igen när jag skrivit klart.

nu har bror med familj åkt hem iaf de åkte igår..  det e väldigt tyst, jag saknar redan barnen, hoppas vi ses snart igen..man vill ju gärna vara med hela utvecklingen..

ikväll SKA jag ta mig till solariumet har jag bestämt!! inte imorgon utan ikväll!!!

nej nu ska jag ta o fixa!


2mars igen



brorsan hjälper mig hur jag kan lägga in filmer osv, detta filmade han då i morse.
det är lite roligare om man kan lägga in lite film snuttar:)

Utkast: Mars 2, 2010



kan vara lite seg i början men den kommer igång och han e grym:)

1mars

tilde har såå ont stackarn.. hon har ju 4tänder uppe o 4nere, men nu är det på väg mer tänderna på båda sidorna nere och båda sidorna uppe, så hela munnen e jättesvullen.. feber har hon o emlig är hon.. var o köpte salva som ska bedöva lite på apoteket.. men nu la kai henne o hon tvärsomna..

carro har åkt iväg o hämtat deras katt tyson i katrineholm hos hennes morbror, tilde sover , som sagt o patrik o kai spelar fifa o liam leker o tittar på.. så jag tänkte lägga mig o läsa föräldrar och barn..

det kommer bli så tyst när de åker hem imorgon, tilde stormtrivs när det är mycket folk omkring henne..
förut så va patrik o vilade på rummet carro duscha o jag låg o soffan o blunda o tilde o felicia lekte själva i hallen, hörde hur de busade:)

försöker få till ett bra kort på alla barnen ihop men det e svårt! men ska försöka iaf:)
så det får bli kort på tilde som vanligt då:)




jag kai tilde var på marieberg igår det tyckte tilde var roligt:) vem tycker inte det om man får massa saker..

RSS 2.0