30 april

ja inte har det blivit mycket sömn för mig på senaste kan jag säga, men det e väll så det är att ha barn:)
tilde vaknar bara en gång per natt, peppar peppar, så det e ju väldigt bra mot många andra barn,sen ammar ju inte jag alls på natten knappt dagen heller jag har ju ingen mjölk alls typ.bm o vi tror att det blev efter förlossningen, eftersom allt gick så fel o jag mådde jättedåligt osv..kanske går bättre nästa barn:) om det blir fler, jo men ett syskon måste hon ha någon gång i framtiden.
ja iaf hon vaknar som sagt runt tre sen har hon haft lite svårt att somna om, men inatt var det värst, jag gav henne mat och det blir världens kaskad på mig så det var bara att hoppa in i duschen,, sen var ju lilla stumpan inte alls trött, och att lägga ner henne det går ju inte. Det ska vara närkontakt"!!" så e det!! men vi la oss i sängen men det e bara pust o stön, så vi satte oss i soffan och till slut somnade hon på mitt bröst och jag somnade med..sen har det blivit så att varje förmiddag håller hon sig gärna vaken oxå och vill inte riktigt bli nöjd sen somnar hon framåt tolv..
igår så var kai på fotbolls match och tilde sov så då tänkte jag att nu jävlar ska jag med sova,, jag läste lite sen när jag blundat i 5 min så vaknade tilde!! så är det att vara mamma:)
men jag gnäller inte jag trivs jättebra i rollen som mamma, sen är det många som har det tufft med kolikbarn, tvillingar osv..

idag var det valborg då, bror med familj är i vingåker så om allt går som vi vill så åker vi dit idag, bror o carro skulle ut ikväll på någon pub i katrinheholm så vi tänkte haka på då., första gången man e ute sen juli så det skulle var jättekul tycker jag,, mamma ska ta han om liam o tilde isåfall, felicia har carros mamma hand om.

sen är vi med i katrineholmskuriren idag oxå:)






29 april

jag e såå duktig lr en dag iaf:) i morse kl 05:50 så klev jag ut med barnvagnen ut i friska luften, samtidigt som kai skulle gå.. det var hurtigt gjort av mig, jag måste ju kämpa av med lite kilon nu, nu har det tagit stopp.men jag har alltid varit värdelös på att gå ner i vikt, upp går bra det är lätt.. nu kommer ju sommaren oxå då blir det för mycket av det goda oftast.

igår när kai kom hem från jobbet hade han med sig en present till mig:) han hade köpt ett linne och en kofta, då blev petra glad det är roligare med kläder än med blommor.

igår hade vi besök av verro carro, p + barn det var kul längesen man såg barnen o stora hade de blivit speciellt edwin.. och i morgon kommer brorsan +familj hit på besök, då ska vi kolla på brasan som de har här i solhaga sen var det fyrverkerier oxå..

och så fick tilde ett skönt bad nu på förmiddagen oxå, det är någe som hon njuter av:)  

och så ska jag snart åka till jobbet och visa upp lilla Tilde, de har möte så alla är samlade lr nästan alla..

28 april

Nu så e det jag o Tilde på dagarna, pappa Kai började jobba igår, men det e inga problem det klarar vi galant:) det e bara roligare när kai e hemma vi hittar på mer saker då. Igår så tog jag o tilde en tripp till vingåker, vi var där vid halv 8 på morgonen då fick verro bjuda mig på kaffe..sen var vi hos min far och mor, och så ringde min kusin och ville träffa oss så mamma hämtade henne från skolan sen var hon med tilde hela tiden för inte är det oss andra hon vill träffa:)

Idag har jag o tilde varit på bvc på vägning och mätning,,det var precis som jag trodde hon väger över 5kg och blir 4v på tors..hon vägde 5060 och är 56 lång, hon växer min lilla flicka, det e bra det. sen sa bm att så tilde är tidig i sin utveckling och det var jättelängesen hon träffade ett sånt barn, det var kul att höra,  men det märker man ju på tilde oxå hon är ju väldigt med med ögonen sen är hon väldigt stark i nacken och igår så sög hon på tummen för första gången:)
ja snart så kryper hon här hemma:)

sen har jag kai tilde, lollo anders bebis, hyrt ett hus som vi ska bo i en vecka i sommar, från den 25juli till den 1aug, utanför eskilstuna, vi har två lr tre uteplatser, balkong, bastu, egen brygga, egen strand, kanot, en badtunna osv,, så nu hoppas vi på att det blir kanon väder den veckan, det ska bli jättekul jag längtar redan.skönt o koppla av med barnen..











21april

nu var det längesen jag skrev här,, har haft fullt upp, främmande dag som natt:) vi har haft kais pappa med fru och son från finland på besök en vecka,har varit i linköping och hälsat på helena, det var roligt:) det var väll en två år sen vi var där sist kanske, så det var på tiden..
Och det går jättebra med Tilde hon är jättesnäll,  vi börjar väll komma in i det lite mera nu, vi var o vägde henne idag och hon ökar som hon ska, hon blir 3veckor på tors och väger nu 4780 och är 55lång.. hon borde öka så myclet som hon äter:) det är jätteroligt att hon kommit till världen iaf, det e ju en omställning men en rolig sådan, den är det så sjukt att jag har gått i 9månader ja nu blev det ju längre men iaf, har varit gravid genomgått en förlossning och blivit nästan återställd oxå.. ja tiden går...

men nu är jag så sjuukt nyfiken på lollos och anders bebis, Lollo tryck ut den nu då!! vill veta vad det e för en krabat, det e en pojk iaf, inte tror jag både hon och jag skulle få tjejer,,


världsbäst på miner:)


Tilde nybadad:)


La familia:)

nu e hon ute!!!

Namn: Tilde Christina Ruonakangas
Vikt: 4635
Längd:52


Nu så har hon äntligen kommit ut till världen, och det var inte efter lite om och men, tror inte att det är någonting som jag skriver här.Men det slutade med akut kejsarsnitt och vi blev kvar på sjukhuset i 6 dagar.
Men nu är vi hemma och det e såå jäkla skönt, slippa den äckliga sjukhus maten och de hårda sängarna,,
Tilde hade gulsot och fick sola men nu mår hon bra, och jag är på bättringsvägen.








RSS 2.0