30sep

sitter i soffan o tittar runt lite på nätet.. kai halvsitter i soffan brevid mig och sover o tilde ligger brevid kai o sover... skulle ju jag med passa på att göra men då vaknar tilde nog lagom tills jag somnar:)

idag har lollo o alva varit här, vi spelade lite wii fit lr ja mest lollo:)  så nu har lollo en egen liten gubbe hon får träna med:)
funderar på om jag ska till henne ikväll o kolla greys,beror på om jag orkar.

imorgon blir det bad med barnen igen,, ska bli skönt för oss alla.

inatt så vaknade tilde 2 sen 7.. men jag orkade verkligen inte upp då så vi låg kvar i sängen,sen somnade vi om o gick upp vid tio ist..:)

så en enda gång vaknade hon hel otroligt!!!och så har hon somnat själv alla ggr hon sovit idag, har gett henne mat i vaggan sen napp o gått därifrån, samma sak i soffan.. såå skönt o slippa gunga osv.

snart är det mitt program unga mödrar!!fast det är alldeles för kort..




28sep

nu är det hårdkörning att tilde ska kunna sova utan att få mat på nätterna..
hon sover så jäkla dåligt, i fredags natt vaknde hon 5ggr o vill inte somna utan mat.. tur att det var kais natt:)
så i lördags så började vi med napp o vatten.. första natten så vaknade hon 3ggr o det tog ju ett tag tills hon somnade om fick vagga o grejer men det gick bra tycker jag..
 o igår somnade hon vad halv 9 fick lite mat vid halv 12 sen sov hon till kvart i fem!! då fick hon nappen men det gick inte så jättebra så fick hon vatten ,sen napp osv men hon somnade om o sov till 7,, då gick vi upp, sen gick vi o la oss mellan 8-9:45!!

snacka om att det är sjunde himlen när man själv är trött och ser att hon blir trött o man får sova!
ja det är härligt!

det har gått riktigt bar inga skriknätter som folk säger att det brukar bli, att man ska förbereda sig på vaken nätter..

i fredags så var vi på resturang, tildes debut.hon var helt exemplarisk, inga problem alls.. vi var på en grekisk resturang o jag tror en som jobbade där bliev lite sur för att vi hade barnvagn men oss för vi hade inte uppgett att vi hade barn med oss. så vagnen skulle inte få stå där vi åt, men hon låg o sov så det gick att ordna. men så fort hon vaknade så stallde han bort vagnen, o barnstolen fick inte stå på kanten av vårat bord osv,, det löste sig iaf...
det är väll inte värre än att de frågar om man har barn med sig när man ringer o bokar!

sen på lördagen så åkte min lilla fam till marieberg osv, det var någon modevisning vi tittade på, vi köpte wii fit iaf, så nu har en ny grej att köra..
på kvällen kom kais mamm o tapsa, tapsa var helt galen i backhoppning, svetten bara rann på han:)

o söndagen var vi o handlade lite tvättmedel på öb o grejer, o när vi kom hem åt vi tacos o kollade på en film,, den riktigt skön o lugn helg...

nu är lollo o alva på ingång så ska vi på babysång... tilde verkar tröttna efter en kvart så får se hur det blir idag..



mina två hjärtan:)





alva stumpan på väg hit till sin kompis tilde!


25sep

idag har vi varit aktiva vill jag lova... imorse vid 9 så åkte jag o tilde till jobbet, skulle fylla i att jag varit på utb så man får lön för mödan... sen mötte vi upp lollo o alva på stan, köpte en klocka som jag tjatat om och lite grejer till tilde, sen skulle lollo o alva iväg o träffa f-grupen så jag o tilde  drog vidare till marieberg en sväng o tittade lite... o nu är vi hemma o tilde sover.. hon fick fisk o potatis när vi kom hem, det gillade hon men jag gillar inte fisk doften..

o tilde sover fortf inte på nätterna hon vaknar flera ggr.. rätt så tröttsamt faktiskt, vet inte vad vi ska göra för att hon ska sova.. så man blir ju rätt så trött...

ikväll ska vi på resturang med kais fam:) ska bli trevligt är ju inte så ofta det händer att man e på resturang, blir mer hämt pizza:)

igår så var vi o gunga lite det gillar tilde o sen åkte hon o jag rutschbana lr hur det nu stavas, det var inte lika roligt o jag blev blöt på stjärten:)



nu ska jag nog börja göra mig lite i ordning sen skulle jenny komma förbi en sväng o hälsa på, o tio i sex går bussen ner till stan!!


21 sep

japp då var det måndag igen denna dag kommer/går så fort.. har suttit i tele med massa på förm o snart komme lollo sen ska vi på sång med barnen, o så ville faster kati träffas idag oxå.. en händelserik mån:)

på onsdag ska jag o kai på floating, så min mor kommer o är barnvakt, så vi kommer iväg.. lollo var på floating o massage i fredags, jag hade oxå velat ha massage, få se om man kan unna sig det någon gång. har ju fått massage en gång i bulgarien men det var som rena misshandeln,, jävlar vad ont det gjorde.

o så ska pappa köpa wii, han tyckte det var så roligt så vill ha ett eget! det som han tänkte köpa var det wii fit med så det ska jag låna o prova lite:)

vi satt o kolla hus igår på nätet, det e en dröm som vi har.. vi får se hur vi ska göra om vi ska sätta oss i en hyresrätt o sen därifrån vidare till hus. men jag trivs så bra i våran lägenhet så det kommer bli svårt!! få se vad framtiden utvisar för familjen nederman/ruonakangas!!
nu ska jag ta mig en kopp kaffe o plocka ur diskmaskin...




116_original_floating








20sep

nu ligger tilde brevid mig i soffan o sover men tror hon kommer vakna rätt snart, o kai har precis dragit iväg på innebandy match.. hängt lite tvätt har man oxå gjort..
förra lördagen var vi på dop i vingåker felicia döptes:) sen efter det så följde pappa med oss hem till örebro o var kvar tills på onsdagen då skjutsade jag hem honom.. jäklar vad dagarna går fort när man har någon på besök. vi spelade wii o var ute o gick o bara va! precis som det ska vara..
mm nu fredags så åkte vi hem till mor, jag kai tilde lollo o alva, anders var iväg o fiskade.. hos mamma så tog vi några kalla o spelade wii "ovanligt":) det e roligt. o på lör så åkte vi hem till pappa o hälsade på, pappa har blivit väldigt duktig på bowling så vi tog med oss det han blev glad:)
leia är väldigt förtjust i tilde,så fort tilde sovit sen när hon vaknade så kom leia alltid fram o slickade lite på tilde, sen hos pappa så la hon sig brevid henne o gosade.. ja hon lär nog skydda tilde bra!

ja sen har vi då badat i badhus men det kanske jag redan har skrivit, varit på sång o lek. så på måndagar har vi sång o lek o tors bad, men nu är jag på utb med jobbet 2tors på raken så då blir det inget..

jättekul att gå på utb när man e f-ledig. jag har haft det hängande över mig att jag ska gå denna utb så det var bara välja att gå själv eller med arbetskamrater så då går jag hellre nu när de andra går.. sen får kai vara hemma oxå, skönt för honom med.. jag sov inne i tildes rum när jag skulle på utb, annars får jag inte sova! o sitta o lyssna en heeel dag kräver sömn!

nu har ju sommaren gått o vi har varit borta o gjort en massa roliga saker i sommar, men nu var det ett tag sen så nu börjar jag bli rastlös o vill göra någe snart! vi har pratat om en kryssning! får kolla upp ekonomin lite o så först.. vi har köpt en dator oxå en laptop.. så nu har vi två en stationär oxå men den e bara långsam!

på fredag ska vi ut o käka med kais mor, tapsa o syster o krille skulle jag tro, tapsa o kais mor fyller år här snart så då käkar vi ist för att köpa massa presenter.. låte fint tycker jag inte så ofta man e
ute o äter!

nu har tilde börjat ställa sig i krypställning!!


första badet i badhuset med fina badbyxor:)



tuffa bruden


fått av faster, I love mummy:)













1sep

ååå vad tiden går...imorgon blir min lilla stumpa 5månader, helt otroligt, o på onsdag blir alva 3månader...ja det går fort som alla säger..

så var denna sommar slut då, har haft en kanon sommar iaf, mycket camping:) göteborg hos sandra o johan där vi oxå var på liseberg:) sen for vi vidare till lysekil o stannade några dagar hos min bror med fam:)
ja det har absolut varit en kanon sommar, den har gått för fort bara, spec när kai varit hemma.. men nu är man tillbaka i vardagen igen iaf!

om några veckor så ska jag på en utb med jobbet jippi! not! det är bara att välja, jag måste ju gå den så gå själv lr med sällskap a några arbetskamrater, ja det känns bättre.. så kai e hemma med lillan då.. två hela torsdagar på raken.sitta lyssna hela dagarna....
då hoppas jag tilde sover på nätterna!!men det tror jag ej..

tilde har varit lite sjuk, förkyld hostar osv, hon e fortf inte helt bra,, o jag har ont i huvudet o börjar bli förkyld.. härligt!!!

jag o lollo skulle ju börja bada med barnen i badhuset, men det blir lixom aldrig så. idag ska alva ta spruta o blir hon som tilde så e hon inte helt kry på tors, o nästa v ska tilde ta spruta, o nästkommande två v så e jag på utb.. men om en månad då... om vi inte har tur o varken alva lr tilde reagerar på sprutan..

snart kommer lollo med alva oxå.jag ska ta hand om lillskruttorna medans lollo hämtar ut napparna vi beställt:)


RSS 2.0